Prírodná podpora tela
Manukový med je známy svojimi antibakteriálnymi vlastnosťami, ktoré podporujú prirodzenú obranyschopnosť organizmu. Jeho pravidelné používanie môže prispieť k lepšiemu zdraviu a pohode. Je vhodný na každodenné použitie, či už ako sladidlo do čaju alebo ako súčasť zdravých raňajok. Pomáha udržiavať rovnováhu v tele a podporuje celkovú vitalitu.
MGO je skratka pre metylglyoxal, čo je prírodná látka, ktorá dodáva manuka medu jeho silné antibakteriálne vlastnosti. Čím viac MGO med obsahuje, tým silnejší je jeho antibakteriálny účinok. Bežný med túto látku v takom vysokom množstve neobsahuje - práve to robí manuka med takým výnimočným. Hodnota MGO udáva množstvo metylglyoxalu (MGO) v mede.
SONNENTOR garantuje obsah MGO 250+, ktorý bol overený analytickým meraním. Na rozdiel od dlho skladovaných medov s vyšším obsahom MGO si zakladáme na čerstvosti, organickej kvalite a priamom pôvode. Náš manuka med pochádza priamo z novozélandskej prírodnej rezervácie, kde ho pre nás udržateľným spôsobom získava náš partner Bernhard Schneider. Vďaka rýchlemu spracovaniu si zachováva cenné látky, napríklad enzýmy, ktoré prispievajú k jeho výnimočnej kvalite.
Všestranné využitie manukového medu
Tento med je nielen chutný, ale aj všestranný. Môžete ho použiť ako prísadu na pečenie, do jogurtu alebo ako prírodné sladidlo do nápojov.
Vďaka svojmu prírodnému zloženiu a bohatej chuti je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú obohatiť svoj jedálniček o zdravé a chutné ingrediencie.
TIP od nášho včelára Bernarda Schneidera: Med je najlepší nalačno, buď len lyžička, alebo s vlažným nápojom (čaj, mlieko), NIKDY nie s horúcim nápojom! Čajovú lyžičku čistého manukového medu rozmiešajte vo vlažnej vode alebo mlieku a vypite.
Opatrnosť je potrebná u ľudí citlivých na včelie produkty.
Med nebol tepelne upravený, preto sa neodporúča pre deti do jedného roka.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 1 446 kJ, 341 kcal
Tuk: 0,21 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 84,3 g
- z toho cukry: 84,3 g
Bielkoviny: 0,3 g
Soľ: 0,1 g